Fettuccine met chipolataworstjes
Fettuccine met chipolataworstjes

Fettuccine met chipolataworstjes

In pittige tomatensaus met paprika, harissa en basilicum

Deze pasta met saus van verse pruimtomaat is op smaak gebracht met pittige harissa. Houd je van heet? Voeg dan tijdens het koken wat extra harissa toe.

Allergens:
Celery
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele paprika

½ unit

Rode paprika

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

2 unit

Pruimtomaat

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

2 unit

Runderchipolataworstje

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

100 g

Passata

½ teaspoon

Harissa

½ teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ teaspoon

Rode wijnazijn

¼ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3423 kJ
Calories818 kcal
Fat29 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate88 g
Sugar24 g
Dietary Fiber12 g
Protein46 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

rode ui
1

Snijd de gele en de rode paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

worstjes
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele en rode paprika 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de fettuccine, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

koken
4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan bakvet van de worstjes en fruit 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op: pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

roeren
5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de fettuccine en de helft van de gele en rode paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum en de overige paprika.