Fettuccine met gekleurde tomaten en feta
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes

De bereiding van deze snelle pasta is supersimpel, maar de smaken zijn dat zeker niet: de hartige kappertjes, olijven en feta, de licht zoete cherrytomaatjes en de friszure citroen vormen samen een interessant geheel. De verschillende verse kruiden maken het helemaal af.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Gekleurde cherrytomaten

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

½ unit

Knoflookteen

30 g

Olijf-kappertjesmix

¼ unit

Citroen

40 g

Feta

(Contains Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Verse munt

(May be present Selderij)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Selderij)

2 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2757 kJ
Calories659 kcal
Fat31 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate73 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber7 g
Protein19 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Tomaatjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ovenschaal de gele en oranje cherrytomaten met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Pasta koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers snijden
3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de olijven in de lengte doormidden en snijd de kappertjes fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes verse munt en basilicum in dunne reepjes . Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Smaakmakers mengen
4

Meng in een kleine kom de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie met per persoon ½ tl van de citroenrasp en ½ el van het citroensap.

Pasta mengen
5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de fettuccine en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de fettuccine over de borden en garneer met de feta, munt, peterselie en het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap. Serveer met de gepofte cherrytomaten.