Fettuccine met roomsaus en serranoham
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen

Fettuccine betekent 'kleine linten' in het Italiaans. Deze pastasoort lijkt op tagliatelle, maar is wat smaller. Door de ruwe structuur van de pasta hecht de romige saus er goed aan. De zoute serranoham en frisse citroen brengen het gerecht perfect in balans.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Egg
Milk
Lupine
Mustard
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

125 g

Champignons

½ teaspoon

Gedroogde oregano

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

40 g

Serranoham

(Contains Egg, Milk, Lupine, Mustard, Sesame, Soy)

¼ unit

Citroen

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3406 kJ
Calories814 kcal
Fat43 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate72 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein32 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de champignons in parten. Snijd grotere champignons wat kleiner.

Fettuccine koken
2

Kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot met de gedroogde oregano 4 – 5 minuten op laag vuur, of totdat hij zacht is en licht kleurt. Voeg vervolgens de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur, totdat het vocht verdampt is.

Citroen raspen
4

Hak ondertussen de walnoten tgrof en scheur de serranoham klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Saus maken
5

Voeg de crème fraîche toe aan de champignons en roer tot een saus. Meng de fettuccine erdoor. Voeg per persoon 1½ tl citroensap, 1tl citroenrasp en ½ el van het kookvocht toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
6

Scheur de rucola klein en verdeel over de borden. Serveer hierop de fettuccine. Garneer met de walnoten en de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper.