Fiesta Mexicana - fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa
Fiesta Mexicana -  fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

Fiesta Mexicana - fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

met gesmolten kaasdip, gebakken mais en paprika

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

½ piece

Avocado

25 g

Organic sour cream

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

70 g

Corn

½ piece

Green bell pepper

½ piece

Bell pepper

25 g

Beetroot tortilla chips

15 g

Sliced ​​jalapeños

½ piece

Red onion

1.5 teaspoon

Smoked paprika

40 g

Grated mature cheese

½ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories1191 kcal
Energy (kJ)4984 kJ
Fat69.9 g
Saturated Fat25.4 g
Carbohydrate85.5 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber16.6 g
Protein46.4 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Colander
Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Whisk
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip 1). Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 2). Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en leg apart. Snijd de paprika's in fijne reepjes. Snijd de tomaten fijne blokjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd de limoen in 8 partjes. Snijd de koriander, peterselie en jalapeños fijn. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip 1: Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de magnetron of een koekenpan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.

Tip 2: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Salsa's maken
2

Zet drie kommen klaar en verdeel de gesneden ui over de drie kommen. Voeg de tomaten en de helft van de koriander toe aan een van de kommen en pers hier 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door. Snijd de avocado open en lepel hem uit in een tweede kom met ui. Plet de avocado met een vork tot een grof mengsel. Voeg de overige koriander toe en pers er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door. Voeg de gesneden paprika toe aan de derde kom, samen met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon, peper en zout en meng goed door.

Paprika's bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de mais toe en bak de mais ongeveer 5 minuten, of tot de mais begint te verkleuren. Voeg vervolgens de gesneden paprika's toe en bak ze 6 - 8 minuten, of tot de paprika's gaar en gekleurd zijn. Houd apart warm in een diep bord onder aluminiumfolie.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kaassaus maken
4

Zet 75 ml water per persoon klaar. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg de jalapeños en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe, meng goed door en draai het vuur uit. Verwarm vervolgens de tortilla's 2 - 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan van de groenten op middelhoog vuur. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan.

Tip: Houd je meer van doorbakken vlees? Bak het vlees dan langer naar wens.

Serveren
6

Serveer de guacamole, tomaten salsa en zure room in aparte kommetjes. Trancheer de biefstuk in dunne plakjes. Serveer op een plank en leg de overige limoenpartjes erbij. Roer de kaassaus nog eens goed door en verhit eventueel als hij is afgekoeld. Serveer in een kommetje met de fijngesneden peterselie. Serveer de gebakken mais en paprika's in een kom. Leg de tortilla's en bieten tortillachips erbij en laat iedereen de eigen tortilla vullen.