Filet mignon met zelfgemaakte rode wijn saus

Filet mignon met zelfgemaakte rode wijn saus

geglaceerde wortelen, gratin dauphinois en frisse salade

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

95 milliliters

Red wine

½ piece

Red onion

2 piece

Bay leaf

100 g

Beef fond

100 g

Rainbow carrot mix

2.5 g

Fresh thyme

1 piece

Garlic

½ tablespoon

Honey

1 pinch

Nutmeg

200 g

Potatoes

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

40 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Filet mignon

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

25 milliliters

[Plant-based] milk

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)3461 kJ
Calories827 kcal
Fat50.1 g
Saturated Fat30.4 g
Carbohydrate47.9 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein44.4 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Snipper de rode ui.
  • Verhit een steelpan met 1/2 el roomboter persoon en bak de rode ui 1 - 2 minuten glazig op middelhoogvuur.
  • Blus af met de rode wijn en voeg de fond en het laurierblad toe.
  • Laat het geheel 12 - 15 minuten inkoken of totdat er een stroperige saus ontstaat (zie Tip).


Tip: Let goed op dat de saus niet te ver inkookt. Gebeurt dit toch? Voeg eventueel meer vocht toe zoals fond, rode wijn of water.

2

Zet een grote hapjes- of koekenpan op het vuur en smelt de boter op medium vuur. Schep de wortelen door de boter en laat 1 minuut bakken. Schenk daarna de bouillon (of water) erbij samen met een flinke scheut honing. Schep ook de tijm en gekneusde knoflook erdoor. Laat circa 8 minuten op laag vuur garen totdat de wortelen beetgaar zijn. Als er nog teveel vocht in de pan zit, kun je de wortelen eruit scheppen en op hoog vuur laten inkoken. Schep daarna de wortelen er weer door en verwarm. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 1/2 - 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de slagroom en melk toe aan een pan met deksel. Voeg de knoflook, het laurierblad en de tijm toe. Rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon eroverheen en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe aan de pan en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een ovenschaal in met een klontje roomboter. Verwijder het laurierblad zodra de aardappelen bijna klaar zijn en schenk het geheel over in de ovenschaal. Bestrooi de aardappelen met de geraspte belegen kaas en bak de gratin dauphinois 8 -10 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Wacht een paar minuten voordat je de gratin snijdt; de stukjes zullen beter bij elkaar blijven.