Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli

Dit gerecht is geinspireerd op het traditioneel Filipijnse gerecht Monggo. Vandaag bereid je er een variant op met kokosmelk, groene linzen en een naanbrood om in de curry te dippen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

60 g

Green lentils

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Green chili pepper

100 g

Broccoli

50 g

Spinach

125 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

½ piece

Naan bread

(Contains Wheat)

20 g

Labneh

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories773 kcal
Energy (kJ)3234 kJ
Fat36.9 g
Saturated Fat21.7 g
Carbohydrate79.3 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber17.5 g
Protein29.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd hem fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Tip: Is jouw oven snel opgewarmd? Zet hem dan pas op bij stap 3.

Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Linzen koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de linzen en de bouillon toe, verlaag het vuur en kook afgedekt 15 - 20 minuten. Roer af en toe door, voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droog koken.

Garen in kokosmelk
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes doorkoken, of tot het geheel is ingedikt. Roer af en toe door. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Broccoli koken
4

Voeg de broccoli toe aan de pan en kook 5 - 8 minuten mee. Bak ondertussen de naan 3 - 5 minuten in de oven.

Spinazie garen
5

Voeg als laaste de spinazie toe aan de pan en kook deze 2 minuten mee. Breng de linzenstoof op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes uit naar smaak boven de kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met naan en de overige limoenpartjes.