Dit gerecht is geinspireerd op het traditioneel Filipijnse gerecht Monggo. Vandaag bereid je er een variant op met kokosmelk, groene linzen en een naanbrood om in de curry te dippen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Green lentils
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
1 cm
Fresh ginger
¼ piece
Green chili pepper
100 g
Broccoli
50 g
Spinach
125 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
Green curry spices
½ piece
Naan bread
(Contains Wheat)
20 g
Labneh
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd hem fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Tip: Is jouw oven snel opgewarmd? Zet hem dan pas op bij stap 3.
Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg de linzen en de bouillon toe, verlaag het vuur en kook afgedekt 15 - 20 minuten. Roer af en toe door, voeg eventueel meer water toe als de linzen te snel droog koken.
Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes doorkoken, of tot het geheel is ingedikt. Roer af en toe door. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Voeg de broccoli toe aan de pan en kook 5 - 8 minuten mee. Bak ondertussen de naan 3 - 5 minuten in de oven.
Voeg als laaste de spinazie toe aan de pan en kook deze 2 minuten mee. Breng de linzenstoof op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes uit naar smaak boven de kleine kom.
Verdeel de linzenstoof over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met naan en de overige limoenpartjes.