Fish & chips
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse venkel-komkommersalade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Family
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Fennel

⅓ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh mint

1 piece

Egg

25 g

Panko breadcrumbs

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Pollock fillet

25 g

Ravigote sauce

Not included in your delivery

2.2 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Flour

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories558 kcal
Energy (kJ)2333 kJ
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate63 g
Sugar6 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein35 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Peeler
Salad Bowl
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Airfryer - Meng de aardappels met 1/2 el olijfolie per persoon en bereid ze 20-25 minuten in de Airfryer op 180 graden. Schud tussendoor één keer alles om.

Groenten snijden
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna door het ei (zorg dat de vis volledig bedekt is met ei) en rol de vis dan door de panko (zorg dat hij ook volledig bedekt is met panko).

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de vis hierop kunt leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokruimel in de pan te doen. Bruist de olie en wordt de kruimel langzaam bruin? Dan kun je beginnen met 'frituren'.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.