.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Venkel
⅓ unit
Komkommer
2.5 g
Verse munt
(May be present Celery)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
1 teaspoon
Paprikapoeder
100 g
Koolvishaasje
(Contains Fish)
25 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Mosterd
1 tablespoon
Bloem
5 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de komkommer. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.
Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna door het ei (zorg dat de vis volledig bedekt is met ei) en rol de vis dan door de panko (zorg dat hij ook volledig bedekt is met panko).
Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de vis hierop kunt leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.