Fish & chips
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse venkel-komkommersalade

Fish & chips komt uit Groot-Brittanië waar frietjes dus chips heten. Maar hoe noemen ze chips daar dan? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Fennel

¼ piece

[Persian] cucumber

⅓ piece

Yellow carrot

2.5 g

Fresh mint

1 piece

Egg

25 g

Panko breadcrumbs

0.99 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Pollock fillet

25 g

Ravigote sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories882 kcal
Energy (kJ)4140 kJ
Fat47 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate72 g
Sugar7 g
Dietary Fiber9 g
Protein37 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler or Cheese Slicer
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in frieten van 1/2 tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Groenten snijden
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer en gele peen. Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd de blaadjes fijn.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de venkel, komkommer, gele peen en munt met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko tot hij helemaal bedekt is.

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokorrel in de pan te doen. Als het bruist kun je gaan bakken.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.