Fish & chips komt uit Groot-Brittanië waar frietjes dus chips heten. Maar hoe noemen ze chips daar dan? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Yellow carrot
50 g
Radicchio & iceberg lettuce
1 piece
Egg
25 g
Panko breadcrumbs
0.99 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Pollock
25 g
Ravigote sauce
(Contains Mustard, Egg)
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Flour
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer in de lengte door en snijd vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.
Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Kluts de eieren los met een vork in een ander diep bord. Meng in een derde diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de koolvis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko, tot hij helemaal bedekt is.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Tip: Test of de olie goed op temperatuur is door een pankokorrel in de pan te doen. Als de olie eromheen gaat bruisen kun je gaan bakken.
Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.