Flammkuchen met brie en appel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade

.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

100 g

Sperziebonen

⅓ unit

Appel

50 g

Franse brie

(Contains Milk May be present Egg, Gluten, Mustard)

1 unit

Flammkuchen

(Contains Gluten)

25 g

Crème fraîche

(Contains Milk)

20 g

Veldsla

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2943 kJ
Calories704 kcal
Fat38 g
Saturated Fat19.9 g
Carbohydrate65 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber7 g
Protein19 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet
Parchment Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

.
2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10-12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

.
3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.

.
4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

.
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing.

.
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.