Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette
Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette

Flammkuchen met buffelmozzarella en courgette

met een frisse salade

.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Flammkuchen

(Contains Gluten)

½ pack

Passata

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

½ bottle

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

30 g

Rucola en veldsla

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

½ unit

Tomaat

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

¾ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

Nutrition Values

Energy (kJ)2625 kJ
Calories628 kcal
Fat29 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate66 g
Sugar20 g
Dietary Fiber4 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Peeler

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken.

Flammkuchen voorbereiden
2

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken en de buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de buffelmozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Serveren
6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.