Flammkuchen met geitenkaas en rode biet
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met gebakken peer, ui en verse citroentijm

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Pear

200 g

Pre-cooked beetroot

2.5 g

Fresh lemon thyme

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

40 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories629 kcal
Energy (kJ)2631 kJ
Fat25.4 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate78.7 g
Sugar29.6 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein17.7 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes.
  • Snijd 3/4 van de rode biet in dunne plakken en 1/4 in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de citroentijmtakjes.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de peer en ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 el suiker toe per persoon en roerbak 2 - 3 minuten, of tot alles goudbruin kleurt.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.
  • Verspreid de zure room over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Beleg eerst met de rode bietplakjes en verdeel vervolgens de ui en peer erover.
Salade maken
3
  • Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rode bietblokjes, rucola en veldsla met de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden (zie Tip).
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Besprenkel de flammkuchen met honing voor een zoete toets.