Flammkuchen met mozzarella en courgette
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met frisse salade

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

100 g

Passata

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

1 piece

Romano pepper

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

40 g

Arugula

⅓ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2849 kJ
Calories681 kcal
Fat33 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein24.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Peeler
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Dressing maken
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren. Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de zaadjes. Snijd daarna in blokjes. Meng de courgettelinten, tomaat en rucola met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl Siciliaanse kruiden met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon.

Serveren
6

Verdeel de flammkuchen over borden en besprenkel met de kruidenolie. Serveer de salade ernaast.