Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
100 g
Passata
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Courgette
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
½ piece
Tomato
20 g
Arugula & lamb's lettuce
⅓ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
¾ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.
Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.
Tip: Heb je ui over? Snipper dan de overige ui en voeg toe aan de salade.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.
Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Halveer de tomaat en verwijder met een lepeltje het sap en de zaadjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, de tomaat en de rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl Siciliaanse kruiden met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon.
Verdeel de flammkuchen over borden en besprenkel met de kruidenolie. Serveer de salade ernaast.