Flammkuchen met mozzarella en courgette
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met frisse salade

Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

100 g

Passata

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ piece

Tomato

20 g

Arugula & lamb's lettuce

⅓ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2820 kJ
Calories674 kcal
Fat32.7 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate63.3 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein24.1 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Peeler
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

Snijden
2

Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Tip: Heb je ui over? Snipper dan de overige ui en voeg toe aan de salade.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Flammkuchen beleggen
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Salade maken
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Halveer de tomaat en verwijder met een lepeltje het sap en de zaadjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, de tomaat en de rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl Siciliaanse kruiden met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon.

Serveren
6

Verdeel de flammkuchen over borden en besprenkel met de kruidenolie. Serveer de salade ernaast.