Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Diced pumpkin
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
1 piece
Red onion
40 g
Feta
(Contains Milk)
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
0.1 sachet(s)
Dried thyme
5 g
Pumpkin seeds
20 g
Arugula
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de room toe en kook 7 – 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Verbrokkel de feta.
Voeg de pompoen met room toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pompoen-roomsaus. Bestrooi met de tijm.
Verdeel de rode ui en de feta over de flammkuchen en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi krokant is.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt voor sterke botten en gezonde spieren en fosfor ondersteunt de bouw van sterke botten en tanden.
Garneer de flammkuchen met de pompoenpitten. Serveer met de rucolasalade.