Flammkuchen, de flinterdunne pizza's uit de Elzas, hebben inmiddels hun entree gemaakt in heel Europa. Een van de voordelen: het smaakt goed met hartige én zoete ingrediënten. Vanavond serveer je een vegetarische variant met een combinatie van deze smaken. Het meeste werk zit in de zelfgemaakte pompoensaus, maar dat is dan ook de smaakmaker van het gerecht. De rode ui geeft het extra pit, de pompoenpitten een lekkere bite en de feta is een lekker zoute tegenhanger van de zoete pompoen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Pompoenblokjes
100 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
1 unit
Rode ui
40 g
Feta
(Contains Milk)
1 unit
Flammkuchen
(Contains Gluten)
½ teaspoon
Gedroogde tijm
5 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een steelpan met deksel op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes 5 minuten. Voeg de room toe en kook 7 – 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Verbrokkel de feta.
Voeg de pompoen met room toe aan een hoge kom of maatbeker en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de pompoen-roomsaus. Garneer met de tijm.
Verdeel de rode ui en de feta over de flammkuchen en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi krokant is.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng in een saladekom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de rucola erdoor.
Garneer de flammkuchen met de pompoenpitten. Serveer met de rucolasalade.