Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Potatoes
½ piece
Leek
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ piece
Apple
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
30 g
Mesclun
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Mustard
½ tablespoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Halveer de prei in de lengte en snijd het witte en het groene gedeelte in dunne ringen. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de aardappelen 15 - 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 - 8 minuten. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken.
Leg het deeg op een andere bakplaat met bakpapier en bestrijk met de zure room. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de rand. Beleg het deeg met de prei en de mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mosterd, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor serveren de appel, de aardappelblokjes, de sla en de helft van de bladpeterselie door de dressing.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade. Garneer met de overige bladpeterselie.
Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! De relatief kleine hoeveelheid peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.