Van verrassende alternatieven voor vlees tot het fermenteren van groente - in november ontdekken we foodtrends. Leuk dat je meedoet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Sauerkraut
½ piece
Red onion
½ piece
Apple
25 g
Bacon lardons
25 g
Organic sour cream
25 g
Grated mature cheese
1 piece
Flammekueche
(Contains Wheat)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
10 g
Walnuts
5 g
Fresh flat leaf parsley
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden.Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in halve ringen en de appel in blokjes.Bak de spekblokjes 2 minuten aan in een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet knapperig te zijn.Voeg de rode ui en appel toe aan de koekenpan en bak nog 2 minuten.
Meng in een kom de zure room met de geraspte belegen kaas, de zuurkool, peper en zout. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.Beleg met het zuurkoolmengsel en de gebakken appel, spekjes en rode ui. Breng op smaak met peper en zout.Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola en veldsla met de dressing. Hak de walnoten grof en voeg toe aan de salade. Snijd de bladpeterselie fijn.
Garneer de flammkuchen met de bladpeterselie en snijd in stukken. Serveer met de salade.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.