Flammkuchen met zuurkool en spekjes
Flammkuchen met zuurkool en spekjes

Flammkuchen met zuurkool en spekjes

met prei, zoete aardappel en uiensaus

Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Sauerkraut

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

50 g

Bacon lardons

50 g

Sweet potato

½ piece

Onion

½ piece

Leek

40 g

Onion chutney

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2607 kJ
Calories623 kcal
Fat25.2 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate74.9 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein19.3 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snijd de prei in dunne ringen. Weeg de juiste hoeveelheid zoete aardappel en zuurkool af. Was of schil de zoete aardappel en schaaf deze vervolgens met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de zoete-aardappelplakjes en prei toe en bak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Flammkuchen beleggen
2
  • Verhit een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de koekenpan met bakvet.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de roomkaas met de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met het roomkaas-mosterdmengsel. Beleg met de zuurkool en verdeel de gebakken prei en zoete aardappel erover
  • Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven. 
Uiensaus maken
3
  • Bereid ondertussen de bouillon (zie Tip). Snipper de ui.
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan met het bakvet en bak 6 - 8 minuten op laag vuur, of tot de uien zacht zijn.
  • Voeg de uienchutney en bouillon toe aan de koekenpan met de ui. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en laat 4 minuten zachtjes inkoken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.

Serveren
4
  • Verdeel de flammkuchen over de borden. 
  • Garneer met de gebakken spekjes. 
  • Verdeel de uiensaus eroverheen. 

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.