.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Franse brie
(Contains Milk May be present Egg, Gluten, Mustard)
10 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
15 g
Gedroogde cranberry's
10 g
Kappertjes
1 bunch
Verse rozemarijn
20 g
Cranberrychutney
(Contains Mustard)
50 milliliters
Rode wijn
(Contains Sulphites)
125 g
Cherrytomaten in blik
30 g
Rucola en veldsla
1 tablespoon
Fles olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
½ unit
Flespompoen
5 g
Verse tijm
(May be present Celery)
250 g
Roodschillige aardappelen
45 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
60 g
Champignons
175 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de flespompoen al tijdens het voorverwarmen in de oven, zodat hij zacht kan worden voordat je hem snijdt. Haal de pompoen pas uit de oven als je begint aan stap 4. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Was de aardappelen en snijd ze in de breedte in schijfjes van 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten.
Leg de aardappelen met de snijkant naar boven over een bakplaat met bakpapier. Meng ze met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met de helft van de tijm, peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork. Snipper de rode ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui, de helft van de knoflook, de champignons en de overige tijm 6-8 minuten. Snijd de brie in kleine blokjes. Meng de parelcouscous in een kom met de gebakken champignons, walnootstukjes, brie, cranberry's en kappertjes.
Haal de pompoen uit de oven en snijd in de lengte open. Verwijder de pitten en de draden met een lepel. Leg de beide helften van de pompoen in een ovenschaal en vul met de parelcouscous. De vulling mag een beetje boven de rand van de pompoen uitkomen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de pompoenhelften 20-25 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 5 minuten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de rest van de knoflook en ui 1 minuut. Voeg 1/4 groentebouillonblokje per persoon, 50 ml water per persoon, het rozemarijntakje, de cranberychutney en de wijn toe. Kook het geheel 10-15 minuten zachtjes, totdat het indikt. Giet het mengsel daarna door een zeef en bewaar de overgebleven jus apart.
Halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1tl wittewijnazijn, 1/2 el olijfolie en peper en zout. Voeg de sla en cherrytomaten toe aan de dressing en meng goed. Verdeel de pompoen over de borden. Giet de jus erover en serveer de hasselback-aardappelen en de salade ernaast.