Soep is de ideale verstopper van veel groenten, maar dan wordt hij vaak wel grof en met stukjes. Wanneer je de roomkaas en dana blue toevoegt wordt het een fluweelzacht geheel. Dit serveer je met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en knapperige pijnboompitten ter garnering op de soep.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
200 g
Broccoli
125 g
Vastkokende aardappelen
10 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
50 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
25 g
Danablu
(Contains Milk)
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukken.
Rooster de pijnboompitten, zonder olie, in een soeppan met deksel 2 minuten op middellaag vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 -15 minuten.
Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.
Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de andere helft van de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.
Serveer de fluweelzachte soep met de roomkaas-ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en dana blue.