Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta
Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Soep is de ideale verstopper van veel groenten, maar dan wordt hij vaak wel grof en met stukjes. Wanneer je de roomkaas en dana blue toevoegt wordt het een fluweelzacht geheel. Dit serveer je met een geroosterde ciabatta met kruidenroomkaas en knapperige pijnboompitten ter garnering op de soep.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

200 g

Broccoli

125 g

Vastkokende aardappelen

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

50 g

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

25 g

Danablu

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3096 kJ
Calories740 kcal
Fat39 g
Saturated Fat20.1 g
Carbohydrate64 g
Sugar8.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein27 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in gelijke stukken.

Pijnboompitten roosteren
2

Rooster de pijnboompitten, zonder olie, in een soeppan met deksel 2 minuten op middellaag vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in de soeppan en fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 10 -15 minuten.

Bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de helft van de kruidenroomkaas. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Pureer de broccoli en aardappel met een staafmixer. Roer de andere helft van de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen.

Serveren
6

Serveer de fluweelzachte soep met de roomkaas-ciabatta. Garneer met de pijnboompitten en dana blue.