Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella
Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella

Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Knoflookpuree

50 g

Gesneden ui

3 unit

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

80 g

Passata

1 unit

Focaccia met zongedroogde tomaat

(Contains Gluten, Melk (inclusief lactose) May be present Sesamzaad)

½ ball

Mozzarella

(Contains Melk (inclusief lactose))

65 g

Rode cherrytomaten

20 g

Rucola

(May be present Selderij)

5 g

Vers basilicum

(Contains Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Suiker

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3761 kJ
Calories899 kcal
Fat47 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate67 g
Sugar18 g
Dietary Fiber6 g
Protein48 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin. Blus de pan af met de passata en per persoon 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Bak de focaccia
2

Halveer ondertussen de focaccia. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.

Salade maken
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.

Serveren
4

Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes. Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.