Fondant-aardappelen met kruidensaus
Fondant-aardappelen met kruidensaus

Fondant-aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Vul de kersttafel met lekkere bijgerechten om samen te delen.

Allergens:
Almonds
Mustard
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

piece

Pomegranate

piece

Onion

100 g

Broccolini

g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

piece

Lemon

g

Potatoes

piece

Garlic

g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

1.25 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

g

Butter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

tablespoon

Balsamic vinegar

tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

milliliters

Low sodium vegetable stock

tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2801 kJ
Calories669 kcal
Fat41 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate60.9 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein10.4 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Pan
Oven Dish
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Garnituur voorbereiden
1
  • Voeg aan een hoge kom het verse basilicum en de bieslook en bladpeterselie toe. Halveer de citroen en voeg 1/2 tl citroensap per persoon toe. Voeg de mayonaise toe, breng op smaak met peper en zout en meng met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Fondant-aardappelen voorbereiden
2
  • Was de vastkokende aardappelen. Snijd de uiteinden aan de lange zijde eraf, deze gebruik je niet. Snijd vervolgens in tonnetjes van ongeveer 2 - 3 cm dik.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de aardappeltonnetjes erin. Bak de aardappeltonnetjes in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Verdeel de aardappelen over de bodem van een ovenschaal en bewaar afgedekt tot gebruik.
Broccolini voorbereiden
3
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip).
  • Spoel de broccolini af met koud water.
  • Snijd de rode ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar bite. Heb je liever geen bite? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

Fondant-aardappelen bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Roer de knoflook door de bouillon.
  • Giet de bouillon over de aardappelen heen en bak 30 - 40 minuten in de oven.
Ui bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten inkoken.
Serveren
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en roerbak 3 - 5 minuten mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en garneer met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Haal de fondant-aardappelen uit de oven, leg op een mooi bord of een plank en besprenkel met een deel van de kruidensaus.
  • Serveer de overige kruidensaus ernaast.