FR ingredient test - Scandinavische salade met doradefilet
FR ingredient test - Scandinavische salade met doradefilet

FR ingredient test - Scandinavische salade met doradefilet

met gebakken aardappelen

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

Tags:
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

¼ piece

Shallot

1 piece

Little gem

1 piece

Bream fillet with skin

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

3 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2365 kJ
Calories565 kcal
Fat26.8 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate49.7 g
Sugar5.4 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein29.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, little gem en de dille door de dressing. (TIP)

Tip: Houd je niet van rauwe sjalot? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de mosterddorade erop.

Tip: Wist je dat aardappelen super gezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze eerste energiebron, rijk aan kalium voor een gezond bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.