FR ingredient test Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's
FR ingredient test Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

FR ingredient test Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

met geraspte Italiaanse kaas

Met dit gerecht krijg je maar liefst 400 gram groenten en 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. En dan hebben we het nog niet eens over de vitamine A gehad. Deze vitamine haal je vooral uit de wortel, maar zit ook in tomaat en is belangrijk voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem. Door de toevoeging van grana padano geef je de soep extra veel smaak. Tel daar de bruschetta met paprikapesto bij op en je zit zo in Italië!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Soy
Gluten
Wheat
Barley
Rye
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ piece

Carrot

3 piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Dried thyme

0.99 teaspoon

Ground paprika

½

Tomato paste

1 piece

Wholewheat bread roll

(Contains Milk, Soy, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Egg, Lupin, Tree nuts, Gluten, Sesame)

40 g

Roasted pepper pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)1219 kJ
Calories291 kcal
Fat15.6 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate27.2 g
Sugar22.1 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein7.3 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Stick Blender

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten (zie TIP).

Tip: Tip 1: Houd je niet van de velletjes en pitjes van een tomaat? Maak met een mes een kruisje in de onderkant en dompel hem kort in kokend water. Nu verwijder je eenvoudig het velletje. ... zie sure

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Tip: Tomaten bevatten veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten beschermen... zie fun facts

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie Tip). Voeg de honing en 300 ml kokend water toe per persoon. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.

Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 400 gram groente per portie. Mede hierdoor krijg je bijna 60% van de ADH vezels binnen.