Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op het receptkaart!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh mint

3 piece

Garlic

¼ piece

[Persian] cucumber

100 g

Broccoli

60 g

Wholewheat couscous

½ piece

Romano pepper

½ piece

Red onion

½ piece

Lemon

¼ sachet(s)

African-inspired spice mix

25 g

Organic low-fat yogurt

25 g

Organic sour cream

10 g

Salted cashews

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories537 kcal
Energy (kJ)2245 kJ
Fat21 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate59 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein23 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de muntblaadjes grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in plakjes en bewaar apart.

Couscous bereiden
2

Weeg de broccoli af, hak de bloem van de broccoli extra fijn en snijd de steel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de broccoli 1 - 2 minuten in de pan met bouillon. Zet het vuur uit, maar giet niet af. Weeg de couscous af en voeg samen met de helft van de knoflook toe aan de pan met broccoli en bouillon. Roer door elkaar en laat afgedekt wellen tot gebruik. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de rode ui in fijne, halve ringen. Pers 1/4 citroen per persoon uit in een kleine kom. Snijd de rest in partjes.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en rode puntpaprika 6 - 7 minuten. Voeg in de laatste minuut de rest van de knoflook en 1/4 zakje Afrikaanse kruiden per persoon toe. Haal de pan van het vuur. Voeg de couscous met broccoli toe en meng goed door elkaar. Roer de zure room, het citroensap en de helft van de munt door de couscous met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de overige munt met de yoghurt, peper en zout.

Serveren
4

Hak de cashewnoten grof en verbrokkel de witte kaas. Verdeel de couscous over de borden en leg de plakjes komkommer ernaast. Garneer met de cashewnoten, de witte kaas en een partje citroen. Serveer met de yoghurtsaus.

Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.