Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus
Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus

Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus

met botersla, tomaat en belegen kaas

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

¼ piece

Garlic

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

¼ head

Butter lettuce

1.5 piece

Tomato

10 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2376 kJ
Calories568 kcal
Fat21.4 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate59 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber11 g
Protein30.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.

Saus maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de peterselie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of houd je niet zo van rauwe knoflook? Voeg dan minder toe en proef het sausje eerst.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de sla in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de sla en tomaat met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Kapsalon maken
5

Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor 1 kapsalon per persoon, of een grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes (zie Tip). Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Tip: Eet je liever geen warme salade? Houd deze dan apart en serveer naast de kapsalon.

Serveren
6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.

Weetje: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat slechts rond de 600 calorieën, zit vol groenten en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!