Frisse krieltjessalade met gerookte forel en bietjes
Frisse krieltjessalade met gerookte forel en bietjes

Frisse krieltjessalade met gerookte forel en bietjes

met appel, dragon en gekookt ei

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beetroot

200 g

Baby potatoes

1 piece

Egg

½ piece

Apple

⅓ head

Butter lettuce

1 piece

Smoked trout fillet

5 g

Tarragon and chives

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories760 kcal
Energy (kJ)3181 kJ
Fat40 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate61 g
Sugar14 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Bietjes koken
1

Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Krieltjes koken
2

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en eieren met koud water zodat ze afkoelen.

Snijden
3

Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de botersla en snijd in repen. Trek de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken of gebruik je handen. Haal de blaadjes dragon van de takjes en snijd de dragonblaadjes en de bieslook fijn.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van dragon? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.

Salade maken
4

Maak in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en gerookte forel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.

Eieren pellen
5

Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.