Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Beetroot
200 g
Baby potatoes
1 piece
Egg
½ piece
Apple
⅓ head
Butter lettuce
1 piece
Smoked trout fillet
5 g
Tarragon and chives
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Kook de krieltjes, afgedekt, in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pan met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en eieren met koud water zodat ze afkoelen.
Snijd de appel in blokjes van ongeveer 2 cm. Was de botersla en snijd in repen. Trek de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken of gebruik je handen. Haal de blaadjes dragon van de takjes en snijd de dragonblaadjes en de bieslook fijn.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van dragon? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.
Maak in een kleine kom een dressing van de mayonaise, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en gerookte forel toe aan een saladekom. Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
Pel de gekookte eieren en snijd ze doormidden.
Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. Garneer met de overige dressing en de rest van de verse kruiden.