Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

75 g

Green beans

1 piece

Tomato

5 g

Fresh dill & chives

½ piece

Onion

10 g

Capers

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ can

Tuna packed in water

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2566 kJ
Calories613 kcal
Fat34.6 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate48 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein24.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken
2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Giet ondertussen de tonijn af.
  • Snijd de tomaat in partjes. Snipper de ui. Snijd de dille en bieslook fijn. 
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise toe aan de saladekom en meng met de tonijn. Roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.