Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille

Speciaal ingrediënt in je box! Deze tonijn van Fish Tales is duurzaam gevangen. Met alleen een hengel en lijn; één voor één, vis voor vis, bijzonder toch?

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

75 g

Green beans

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh dill & chives

½ piece

Onion

10 g

Capers

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2602 kJ
Calories622 kcal
Fat36.4 g
Saturated Fat8.5 g
Carbohydrate48 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein22.7 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes en de sperziebonen.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Koken
2
  • Kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de sperziebonen de laatste 5 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
  • Giet ondertussen de olie uit het blikje tonijn en vang de olie op.
  • Snijd de tomaat in partjes. Snijd de dille en bieslook fijn. Snipper de ui.
Mengen
3
  • Meng in een saladekom de helft van de verse kruiden, de ui, de kappertjes, de tonijn, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Voeg de krieltjes, sperziebonen, tomaat en mayonaise toe aan de saladekom en meng met de tonijn.
  • Voeg de bewaarde olijfolie van de tonijn toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de salade en garneer met de overige bieslook en dille.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.