Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
½ piece
Courgette
½ piece
Red onion
80 g
Smoked chicken breast
5 g
Fresh basil
20 g
Arugula
35 g
Semi-dried tomato mix
½ piece
Tomato
7.5 milliliters
Basil crème
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af in een vergiet en spoel kort af onder lauw water.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Snijd de rode ui in fijne reepjes en snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, peper en zout toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak het geheel nog 2 minuten.
Tip: Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes. Snijd het verse basilicum grof. Meng in een grote saladekom de basilicumcrème met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Meng de rucola, parelcouscous, courgette, pruimtomaat, kipfilet, de helft van het verse basilicum en de zongedroogde tomaten met olie door de dressing. Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met het overige basilicum.