Frisse risotto met kabeljauwfilet
Frisse risotto met kabeljauwfilet

Frisse risotto met kabeljauwfilet

met spinazie en haricot verts

Haricot verts zijn de smallere Franse zusjes van de sperzieboon. De luxe boontjes geven bite aan deze frisse risotto.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

½ piece

Fennel

¼ piece

Lemon

¼ bunch

Radish

75 g

Risotto rice

50 g

Spinach

75 g

Haricots verts

5 g

Fresh mint

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Cod fillet

Not included in your delivery

375 milliliters

Low sodium fish stock

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories772 kcal
Energy (kJ)3229 kJ
Fat31 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate82 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl
Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het venkelloof apart. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de radijs in plakken.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het venkelzaad, de knoflook en sjalot toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe aan de hapjespan en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouilon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg bij het laatste deel van de bouillon ook de doperwten toe. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar op laag vuur. Meng ondertussen in een kom de radijsjes en overige venkel met per persoon: 1 el citroensap en 1 tl suiker.

Haricot verts bereiden
4

Breng een pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en kook ze in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de munt in reepjes en rasp de parmigiano reggiano grof.

Risotto afmaken
5

Dep de kabeljauw droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit vlak voor serveren de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Meng ondertussen de spinazie, 3/4 van de parmigiano reggiano en 3/4 van de munt door de risotto. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Scheur de spinazie eventueel klein en voeg deze in delen toe.

Serveren
6

Verdeel de risotto en de haricot verts over de borden. Serveer met de kabeljauw, de venkel-radijssalade en de citroenparten. Garneer met de overige munt, parmigiano reggiano en het venkelloof.