Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm
Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm

Frisse risotto met kabeljauwfilet en citroentijm

met spinazie, venkel, doperwten en mascarpone

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon warm op het fornuis!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Fennel

75 g

Risotto rice

50 g

Spinach

25 g

Fresh peas

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Cod fillet

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh lemon thyme

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories745 kcal
Energy (kJ)3116 kJ
Fat29.2 g
Saturated Fat18.4 g
Carbohydrate79.8 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein37.6 g
Salt4.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Grater
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne repen. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de citroentijm.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en citroentijm toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de helft van de venkel toe en roerbak 5 - 7 minuten. Voeg de risottorijst toe aan de hapjespan en bak 2 minuten. Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Koken en mengen
3

Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouilon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto in 20 - 25 minuten gaar. Meng ondertussen in een kom de overige venkel met per persoon: 1 tl suiker, 1/2 el wittewijnazijn en een snuf zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. 

Vis bakken
4

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Dep de kabeljauw droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.

Risotto afwerken
5

Breng 50 ml water per persoon aan de kook. Leg de doperwten in een vergiet en laat hierover het kokend water stromen. Op deze manier zijn je doperwten beetgaar. Houd apart voor de garnering. Scheur vervolgens de spinazie boven de risotto en meng erdoorheen. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, de mascarpone en de helft van de parmigiano reggiano toe. Roer goed en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer met de zoetzure venkel en de kabeljauw. Garneer met de parmigiano reggiano, doperwten en het eventuele venkelloof.