Frisse soep met verse conchiglie en pesto
Frisse soep met verse conchiglie en pesto

Frisse soep met verse conchiglie en pesto

met spinazie, prei en pecorino

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

2 piece

Garlic

65 g

Fresh conchiglie

5 g

Fresh dill

½ pack

Cannellini beans

100 g

Spinach

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Grated Pecorino DOP

25 g

Green pesto

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

300 milliliters

Water

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories866 kcal
Energy (kJ)3623 kJ
Fat53 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate59 g
Sugar9 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein30 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de prei en knoflook 2 - 3 minuten. Blus de prei en knoflook af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon.

Tip: Extra snel? Kook alvast water in de waterkoker voor de volgende stap.

Bakken
2

Voeg 300 ml water per persoon samen met 1/2 bouillonblokje per persoon in de soeppan en breng aan de kook. Kook de verse conchiglie, afgedekt, 4 - 5 minuten gaar in de bouillon. Hak ondertussen de dille grof en laat de cannelinibonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Let je op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik 300 ml water met 1/4 bouillonblokje per persoon.

Soep maken
3

Scheur de spinazie boven de soeppan en laat slinken in de bouillon. Voeg de cannelinibonen en kookroom toe. Laat nog 1 - 2 minuten koken zonder deksel. Roer de dille en de helft van de pecorino erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Door het koken is een deel van het water verdampt. Proef de soep, is het te zout? Voeg wat extra water toe.

Serveren
4

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de groene pesto en de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.