Frisse stamppot met doperwten en paprika
Frisse stamppot met doperwten en paprika

Frisse stamppot met doperwten en paprika

met wildzwijnburger en uienjus

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Wild boar burgers

25 g

Fresh peas

½ piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

1 piece

Red onion

0.13 sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

200 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories675 kcal
Energy (kJ)2822 kJ
Fat31 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate65 g
Sugar21 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Aluminum Foil
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de doperwten en paprika toe. Giet af en houd warm met het deksel.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Jus maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de jus 3 - 5 minuten in, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Serveren
4

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met 1 tl vadouvan per persoon, peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden, leg de wildzwijnburger ernaast en verdeel de jus eroverheen.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.