Stamppot with Wild Boar Burger
Stamppot with Wild Boar Burger

Stamppot with Wild Boar Burger

with arugula & onion jus

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Wild boar burgers

20 g

Arugula

1 piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

1 piece

Onion

⅓ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

250 g

Potatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

100 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2819 kJ
Calories674 kcal
Fat33.6 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate62 g
Sugar16 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein26.6 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een soeppan of grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe. Giet af en houd warm met het deksel.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de laatste 4 - 5 minuten de ui mee. Haal de wildzwijnburger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Voeg aan de pan met ui de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de jus 3 - 5 minuten in, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1 tl vadouvan, 1/4 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe. Breng de rucola eventueel op smaak met een beetje extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de rucola erop. Leg de wildzwijnburger ernaast en verdeel de jus eroverheen.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.