Boerenkool bereid je normaal gesproken met aardappelen, maar deze keer is het net even anders klaargemaakt! Frittata kun je vullen met van alles, je kunt het zo gek niet bedenken! Maar had je ook al eens gedacht aan boerenkool? Heerlijk in combinatie met pastinaak en geitenkaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Krieltjes
150 g
Pastinaak
50 g
Boerenkool, gesneden
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
2 unit
Ei
(Contains Egg)
3 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de krieltjes en pastinaak.
Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Snijd de pastinaak in blokjes van maximaal 2 cm. Kook de krieltjes en pastinaak, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen het grootste deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de boerenkool, eventueel in delen, met de rozemarijn 1 minuut. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.
Kluts de eieren en de crème fraiche met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met de overige roomboter.
Meng vervolgens de krieltjes en pastinaak met de boerenkool in de ovenschaal. Schenk het ei erover, verdeel de geitenkaas over de ovenschaal en bak 14 - 17 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei in het midden gestold is.
Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt. Snijd in punten en verdeel over de borden.