Fusion risotto met misopaddenstoelen
Fusion risotto met misopaddenstoelen

Fusion risotto met misopaddenstoelen

met paksoi, roomkaas en Koreaanse kruiden

Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is 1 van de 5 basissmaken.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Pak choi

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

300 milliliters

Low sodium mushroom or vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2433 kJ
Calories582 kcal
Fat25.6 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate72 g
Sugar3.3 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein13.6 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Halveer eventueel grote paddenstoelen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Houd de stelen apart van de groene bladeren.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon met water toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Risotto afmaken
3

Voeg, zodra het vocht door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met water toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel zacht is vanbuiten en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. Voeg na 3 minuten de rode peper toe en bak mee. Haal de pan van het vuur, voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe en meng goed door. Haal uit de pan en bewaar apart.

Paksoi bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de paksoistelen 1 - 2 minuten. Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut. 

Risotto afmaken
6

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de paksoi, roomkaas en Koreaanse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto op diepe borden en verdeel de misopaddenstoelen erover. Garneer met de gomasio.