Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, taugé en gekookt ei

Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Green beans

¼ piece

[Persian] cucumber

75 g

Jasmine rice

2 piece

Egg

100 g

Chopped sweetheart cabbage

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

90 milliliters

Coconut milk

1.5 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories952 kcal
Energy (kJ)3982 kJ
Fat46 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate96 g
Sugar27 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel water aan de kook voor de sperziebonen en rijst. Verwijder de steelaanzet en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de komkommer in plakken.

Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt, een klein stukje groen zitten.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Kook de sperziebonen en 2 eieren per persoon, afgedekt, in de andere pan met een flinke snuf zout. Haal na 5 - 8 minuten de eieren uit de pan en spoel af met koud water. Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook nog 1 - 2 minuten. Giet daarna af.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan wel alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Saus maken
3

Bak de Javaanse wokpasta in een steelpan op middelhoog vuur tot hij begint te geuren. Weeg de kokosmelk af, voeg toe en kook 1 minuut. Zet het vuur daarna lager. Voeg per persoon: 2 el ketjap, 1/4 bouillonblokje, 1 tl sambal en de pindakaas toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 5 - 6 minuten indikken op laag vuur.

Tip: 1.Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege. 2.Let op: sambal is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

Serveren
4

Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de rijst over diepe borden en leg de sperziebonen, komkommer, taugé en spitskool eromheen. Garneer met de eieren en serveer met de kokos-pindasaus.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.