De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
0.17 sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Red onion
125 g
Pre-cooked beetroot
½ roll(s)
Quiche dough
(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
5 g
Chopped walnuts
50 g
Spinach
75 g
Sweet potato
½ piece
Tomato
½ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de biet in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.
Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Kook de zoete aardappel, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en dep droog met keukenpapier. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten met 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 3 - 4 minuten, of tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg de plakken rode biet en zoete aardappel in een cirkel op het deeg, maar houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Leg het spinaziemengsel op de biet en zoete aardappel. Vouw de randen voorzichtig over de vulling heen en bestrijk de rand met een beetje olijfolie.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag vullen en bakken met je favoriete ingrediënten voor een lekkere snack.
Bak de galette 20 - 25 minuten in de oven. Verbrokkel de geitenkaas. Voeg voor de laatste 10 minuten de tijm, honing, gekarameliseerde rode ui, walnootstukjes en geitenkaas toe aan de galette en bak mee.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de overige spinazie en tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de galette in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.