Galette met geitenkaas en rode biet
Galette met geitenkaas en rode biet

Galette met geitenkaas en rode biet

met zoete aardappel, tijm en walnootstukjes

De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

0.17 sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Red onion

125 g

Pre-cooked beetroot

½ roll(s)

Quiche dough

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Chopped walnuts

50 g

Spinach

75 g

Sweet potato

½ piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories973 kcal
Energy (kJ)4069 kJ
Fat53 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate96 g
Sugar25 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Wok or sautépan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de biet in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Spinazie bakken
2

Kook de zoete aardappel, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet af en dep droog met keukenpapier. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 6 minuten met 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 3 - 4 minuten, of tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Galette vullen
3

Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Leg de plakken rode biet en zoete aardappel in een cirkel op het deeg, maar houd ongeveer 2 cm van de rand vrij. Leg het spinaziemengsel op de biet en zoete aardappel. Vouw de randen voorzichtig over de vulling heen en bestrijk de rand met een beetje olijfolie.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag vullen en bakken met je favoriete ingrediënten voor een lekkere snack.

Galette bakken
4

Bak de galette 20 - 25 minuten in de oven. Verbrokkel de geitenkaas. Voeg voor de laatste 10 minuten de tijm, honing, gekarameliseerde rode ui, walnootstukjes en geitenkaas toe aan de galette en bak mee.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de overige spinazie en tomaat toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de galette in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.