Glazed Pear & Apple Galettes

Glazed Pear & Apple Galettes

with orange flavoured whipped cream (8 servings)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ben jij een dessertliefhebber? Verwen dan jezelf en je tafelgenoten met deze galette. Een recept vol klassieke smaken met een lekkere twist door de sinaasappelslagroom.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

1 piece

Pear

2 piece

Apple

1 teaspoon

Ground cinnamon

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

25 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

1 piece

Organic easy peel orange

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

4 tablespoon

Brown sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)5852 kJ
Calories1399 kcal
Fat88.9 g
Saturated Fat56.1 g
Carbohydrate131.8 g
Sugar70.5 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein15 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Grater
Mixer

Cooking Steps

1
  • Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel- en perenparten in de lengte in dunne plakken.
2
  • Verhit 2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de suiker en 1 tl gemalen kaneel toe en meng tot een geheel.
  • Voeg vervolgens de appel- en peerplakken toe en bak in 5 - 7 minuten goudbruin.
  • Verspreid het fruit over een bord en laat 10 minuten in de koelkast afkoelen.
  • Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.
3
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit gelijk over het deeg maar houd 2 cm van de rand vrij.
  • Vouw de vrijgelaten deegranden over de vulling heen.
  • Bak de galette 20 - 25 minuten in het midden van de oven. De galette is klaar als de rand goudbruin kleurt.
4
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de helft van de sinaasappel uit boven een kom.
  • Voeg de slagroom, mascarpone, 25 g poedersuiker, 2 el sinaasappelsap en de helft van de rasp toe aan een hoge kom. 
  • Klop de room in enkele minuten op tot een luchtige massa met een elektrische handmixer.
  • Bestrooi de galette met een beetje poedersuiker (zie Tip) en de overige sinaasappelrasp en serveer met de sinaasappelslagroom.

Tip: Gebruik een zeefje om de poedersuiker gelijkmatig over de galette te verdelen.