Garnalen in pinda-limoendressing
Garnalen in pinda-limoendressing

Garnalen in pinda-limoendressing

met rijst en gewokte broccoli en witte kool

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Peanuts
Soy
Wheat
Crustaceans
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

¼ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

100 g

Broccoli

5 g

Ginger paste

100 g

Shredded ​​white cabbage

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2741 kJ
Calories655 kcal
Fat21.6 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate83.7 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein26.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een tweede pan met deksel voor de broccoli en wittekool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Groenten koken
3

Voeg de broccoli en wittekool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen in een kom een dressing van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.

Groenten roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de ui, broccoli en wittekool 6 - 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten en de garnalen erop. Besprenkel met de pinda-limoendressing. Garneer met de furikake.