The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
½ piece
Lime
10 g
Salted peanuts
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
¼ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
100 g
Broccoli
5 g
Ginger paste
100 g
Shredded white cabbage
1 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
2 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ruim water aan de kook in een tweede pan met deksel voor de broccoli en wittekool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
Voeg de broccoli en wittekool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen in een kom een dressing van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de ui, broccoli en wittekool 6 - 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten en de garnalen erop. Besprenkel met de pinda-limoendressing. Garneer met de furikake.