Garnalen in gember-limoendressing
Garnalen in gember-limoendressing

Garnalen in gember-limoendressing

met gewokte broccoli, spitskool, rijst en pinda's

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Peanuts
Soy
Wheat
Crustaceans
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

¼ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

100 g

Chopped sweetheart cabbage

100 g

Broccoli

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2805 kJ
Calories670 kcal
Fat23.4 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate83.7 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein27.5 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Pan
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli en spitskool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes.

 

Dressing maken
3

Voeg de broccoli en spitskool toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.

Groenten roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de ui, broccoli en spitskool 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de broccoli en spitskool erover. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met de furikake.