Garnalen in knoflookmarinade
Garnalen in knoflookmarinade

Garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute leccino olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergens:
Crustaceans
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

½ piece

Garlic

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

2.5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Courgette

½ piece

Fennel

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Leccino olives

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3468 kJ
Calories829 kcal
Fat45.6 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate62.4 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein36.7 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Couscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en spoel kort af onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie met de knoflook en leg de garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 3.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Garnalen bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het basilicum en de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de verse kruiden.
  • Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn.
Serveren
4
  • Meng de parelcouscous, de olijven en de overige verse kruiden met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast.
  • Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.