Garnalen in knoflookmarinade met parelcouscous
Garnalen in knoflookmarinade met parelcouscous

Garnalen in knoflookmarinade met parelcouscous

met zachte geitenkaas, leccino-olijven en noten-kruidentopping

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute leccino-olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergens:
Wheat
Crustaceans
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Garlic

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

½ piece

Courgette

½ piece

Fennel

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Fresh tarragon & chervil

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Leccino olives

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3491 kJ
Calories834 kcal
Fat46.4 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate61.6 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein36.7 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en spoel kort af onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kom garnalen met de olijfolie en de knoflook. Laat marineren tot gebruik.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak nog 10 - 12 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Topping maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd grof. Snijd de kervel fijn.  Meng in een kleine kom de walnootstukjes met de helft van de verse kruiden.
  • Verkruimel de geitenkaas en snijd de leccino-olijven in plakjes.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de marinade 3 minuten, of tot de garnalen roze kleuren.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de parelcouscous met de leccino-olijven, courgette, venkel en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast. Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen.
  • Garneer met de noten-kruidentopping en het eventuele venkelloof.