Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Courgette
75 g
Basmati rice
⅓ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
125 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Tomato
5 g
Fresh coriander
¼ piece
Lime
90 g
Shrimp
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
White wine vinegar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met curry.
Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop. Garneer met de koriander, de overige tomaat en de limoenpartjes.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?