Garnalen met fusili in romige kerriesaus
Garnalen met fusili in romige kerriesaus

Garnalen met fusili in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla

Door zonnebloempitten te roosteren komt hun rijke, nootachtige smaak naar voren en krijgt dit gerecht een heerlijke crunch.

Allergens:
Crustaceans
Wheat
Celery
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

90 g

Wholewheat fusilli

(Contains Wheat May be present Egg, Lupin, Mustard, Soy)

½ piece

Onion

20 g

Lamb's lettuce

¼ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

10 g

Sunflower seeds

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

½ piece

Courgette

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3090 kJ
Calories739 kcal
Fat31 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein34.7 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de puntpaprika in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, puntpaprika en courgette 3 - 4 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en bak nog 3 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Afmaken
3
  • Voeg, wanneer de garnalen gaar zijn, de room en het kerriepoeder toe en roer door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe en meng goed door.
  • Voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe als de saus te dik is.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Schep de pasta erop.
  • Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de zonnebloempitten.