Garnalen met gember-limoendressing
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's

Dit gerecht is een feestje van verschillende smaken. Geroosterde pinda's hebben een zoet karakter dat goed past bij de garnalen. De dressing maak je zelf met ingrediënten die je veel terugziet in de Aziatische keuken, verse gember en limoen. De limoen zorgt niet alleen voor een frisse noot, het sap versterkt ook de smaken van de andere ingrediënten.

Allergens:
Peanuts
Gluten
Soy
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

200 g

Broccoli

1 cm

Verse gember

½ unit

Limoen

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Bosui

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

80 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

2 teaspoon

Honing

¼ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3105 kJ
Calories742 kcal
Fat31 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate81 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein31 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Bowl
Casserole
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Koken en mengen
3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom per persoon 11/2 tl van de gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda's toe.

Broccoli roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook, het witte deel van de bosui en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg er de broccoli op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de pinda-limoendressing. Bestrooi met het groene deel van de bosui.