De grote hoeveelheid aan vezels, ijzer en vitaminen maakt broccoli een supergroente. De hoeveelheid broccoli per portie in dit gerecht levert je al meer vitamine C op dan de ADH! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
200 g
Broccoli
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Lime
10 g
Salted peanuts
2 piece
Garlic
1 piece
Onion
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
90 g
Shrimp
5 g
Fresh chives
2 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bieslook fijn.
Tip: Houd je van knapperige broccoli? Kook de broccoli dan niet, maar bak hem alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.
Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe en roer goed met een lepel of garde.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de ui en broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli erop. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Garneer met de bieslook.